بتن کن

ساخت وبلاگ

بتن کن چیست؟

در پروژه های عمرانی ممکن است نیاز باشد تا تغییراتی صورت پذیرد، این تغییرات گاهی در طول دوره احداث اعمال می شود و یا گاهی در زمان بهره برداری رخ می دهند. در حین عملیات تخریب بتن یا برداشتن یک دیوار بتنی علاوه بر نیاز به اطلاعات کافی در مورد روش های تخریب بتن ساختمان، دانش فنی در مورد ابزارهای مناسب و نحوه ی عملکرد هریک نیز الزامی است. تخریب بتن می تواند با استفاده از مواد شیمیایی، واترجک یا حتی دستگاه های پنوماتیکی یا هیدرولیکی چون بیل مکانیکی صورت گیرد.

روش های متفاوتی جهت تخریب سازه های بتنی وجود دارد که هر یک با توجه به شرایط سازه، نوع سازه، حجم تخریب و علت تخریب می توانند مورد استفاده قرار گیرند. یکی از بهترین روش های تخریب بتن، روش مکانیکی است.

 

 

تخریب بتن مسلح:

میتوان گفت بتن مسلح در تمام سازه های عمرانی نقش پررنگی دارد، تخریب بتن مسلح نیز می تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد مانند تراکم آرماتور مدفون در بتن که نیازمند روش های تخریب مختص به خود است. از مهم ترین تاثیرات مخرب هنگام تخریب بتن مسلح بر سازه ی بتنی می توان به از بین رفتن نظم و یکپارچگی سازه و وارد شدن آسیب جدی به سایر المان ها اشاره نمود.

 

 

تخریب بتن با روش های مکانیکی:

برای تخریب بتن باید از ابزارآلات قدرتمندی استفاده کرد که بتوان با صرف کمترین انرژی و همچنین راحت‌ترین شکل ممکن تخریب را انجام داد.

در روش مکانیکی تخریب مبتنی بر اعمال نیرو و ضربه می باشد که با توجه به شرایط و ابعاد سازه بتنی می توان از آن استفاده کرد. از مزایای این سیستم ها می توان به هزینه نسبتاً پایین، سرعت کار قابل قبول و در دسترس بودن آن اشاره نمود.

استفاده از دستگاه های پنوماتیکی یا هیدرولیکی چون بیل مکانیکی می تواند باعث افزایش قدرت تخریب شود. برخی محدودیت های این روش شامل تولید صدا، گرد و غبار و لرزش است.

یکی از بهترین اعضای خانواده ابزار تخریب مکانیکی، بتن کن است که به دلیل وزن و قدرت بالایی که دارد برای عملیات تخریب مورد استفاده قرار می‌گیرد. از چکش تخریب یا بتن کن برای تخریب کردن انواع سطوح غیر فلزی مثل دیوارها، سازه‌های بتنی و … استفاده می گردد.

 

 

انواع بتن کن:

بتن کن در وزن‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شود، هرچه تخریب سنگین تر باشد چکش‌هایی را مورد استفاده قرار می دهند که دارای وزن و قدرت بالاتری هستند. چکش های تخریب معمولا برقی یا پنوماتیکی هستند. چکش های برقی مشخصا با کمک جریان برق انرژی مورد نیاز خود را تامین می کنند ولی در دستگاه های پنوماتیکی با کمک فشار هوا این نیرو تامین می شود. از این رو برای تخریب به کمک این چکش های برقی از کمپرسور هوا نیز استفاده می شود.

 

در ایران عموماً بتن کن را به اسم هیلتی می شناسند، با این وجود نام هایی از قبیل کمپرسور، چکش تخریب، چکش برقی، دریل تخریب، پیکور برقی و دژبر نیز در میان مجریان و مهندسان عمرانی مورد استفاده قرار می گیرند.

 

عمران سازه ساختمان...
ما را در سایت عمران سازه ساختمان دنبال می کنید

برچسب : بتن کن ,چکش تخریب ,اجاره بتن کن ,تخریب بتن ,تخریب بتن تهران, نویسنده : سجاد مجرد sajjadmojarrad بازدید : 201 تاريخ : چهارشنبه 2 تير 1400 ساعت: 14:56